layoutelementlayoutelement
 
Til den opsamlende konference "Fremtidens byrum - gentænk løsningerne" spillede deltagerne sig igennem byudviklingen i Blovstkjøbing.

Nyt byudviklingsspil af Urban Lab

29. september 2017

Som opsamling på de sidste 5 års arbejde har Urban Lab udviklet et byudviklingsspil, der sætter fokus på de forskellige faser og udfordringer i byomdannelsesprojekter.

120 byplanlæggere, kulturmedarbejdere og politikere var den 21. september samlet for at spille Urban Lab-spillet. Der var tale om en verdenspremiere på et spil, der er udviklet som en opsamling på 5 års erfaringer fra arbejdet i Urban Lab.

”Ved projekter som dette laver man ofte en opsamling i form af en bogudgivelse, men vi ville gerne lave en lidt utraditionel opsamling, der både var sjov og lærerig, og som ikke kommer til at samle støv på en eller anden bogreol,” fortæller Ole Wolf, styregruppeformand i Urban Lab.

Spillet blev spillet i en stor hal på FÆNGSLET i Horsens, som en del af Urban Labs store opsamlende konference. Ved bordene sad man i grupper af 4 – 8 personer. Hver gruppe skulle samarbejde om at udvikle ”Kabelfabrikken”, et centralt beliggende industriområde i den fiktive by Blovstkøbing. Fabriksområdet er nu forladt, og visionen er, at det skal omdannes til et byområde, der summer af liv.

Første opgave er at sammensætte en projektgruppe, men hvem skal med? Borgmesteren? Planchefen? Handelstandsforeningens formand? En engageret borger? En ung scater? Gruppen skal vælge 5, og bladrer igennem kortene med de mulige deltagere, mens de diskuterer fordele og ulemper ved hver af dem. 

Senere skal spillerne tage stilling til en række udfordringer. Hvad gør man, når en investor vil købe en stor del af området for at gennemføre et halvkedeligt projekt? Hvad gør man, når en kunstner vil kortlægge stedets ånd i et svært forståeligt kunstprojekt? Skal man starte med at rive de gamle bygninger ned? Skal der være midlertidige aktiviteter – og hvilke? 

Efterhånden som hver gruppe diskuterer sig frem til en løsning på de forskellige udfordringer, får de point. De valgte løsninger får point for om de er gennemførlige, skaber ejerskab og har en kvalitet, der vil gøre området attraktivt også på længere sigt.

Fra bordene hører man latter og jubel blandet med dybe suk, efterhånden som man ser konsekvenserne af de mange valg. For en gruppe er street-yoga blevet en udbredt bylivsaktivitet, en anden gruppe oplever i spillet at få 4.000 støtteunderskrifter på nettet.

Efter spillet var der udbredt enighed om, at spillet havde været lærerigt, og mange nævnte det som oplagt at bruge spillet ved arrangementer i deres egen kommune.

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk