layoutelementlayoutelement
 
Vejen ind er vejen ud
Kunstner Jesper Dalgaard har opført kunstværket "Vejen ind, er vejen ud" ved FÆNGSLET (foto Hanne Nielsen)

Kunstnerisk nedslag i Horsens - Spiralformet labyrint ved FÆNGSLET

"Vejen ind, er vejen ud" er titlen på et midlertidigt kunstværk, som kunstner Jesper Dalgaard har opført foran FÆNGSLET som led i Urban Lab. Kunstværket er støttet af Urban Lab, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Kulturregion Østjysk Vækstbånd.

Kunstner Jesper Dalgaard har opført et midlertidigt storskala kunstværk på de grønne arealer foran FÆNGSLET. Værket er udformet som to store spiralformede labyrinter, der  inviterer besøgende og beboere i området indenfor.

Det tidligere Horsens Statsfængsel lukkede i 2016 efter mere end 150 års fængselsdrift, og åbnede i 2012 som oplevelses-virksomheden FÆNGSLET. Omkring FÆNGSLET er en række grønne parkområder, der tidligere har fungeret som "ingenmandsland" - en adskillelse mellem fængslet og byen. I forbindelse med udviklingen af FÆNGSLET, er der er ønske om at åbne området op, og udvikle de grønne arealer, så de fremadrettet kan fungere som en bypark og et mødested for byens borgere.

 

Labyrint 

Foto: Hanne Nielsen

Som forprojekt til byudviklingen har kunstner Jesper Dalgaard opført et midlertidigt storskala kunstværk på de grønne arealer foran FÆNGSLET. Værket er udformet som to store spiralformede labyrinter, der inviterer besøgende og beboere i området indenfor til leg og samvær.

Den spiralformede skulptur blev indviet fredag den 22. september som afslutning på Urban Labs afslutningskonference.

 

Værket er opført med støtte fra Urban Lab, Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

 

 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk