layoutelementlayoutelement
 
Dazzle Bridge Holstebro
Den gamle skoldebro på slagterigrunden i Holstebro bemales i Razzle Dazzle-mønster

Kunstnerisk nedslag i Holstebro - Dazzle Bridge

Holstebro Kommune skaber kunstnerisk Razzle Dazzle-skoldebro på det nedlagte slagteri i byen. Den kunstnerisk udsmykning af skoldebroen er etableret med støtte fra Urban Lab.

Midt i ingenting, på den tomme byggemark på slagterigrunden i Holstebro, står efterladenskaberne af Danish Crowns nedlagte svineslagteri. Den gamle skoldebro står som en ruin/et monoment/en triumfbue? - Eller en forladt skude i et politisk landskab, som stiller spørgsmålstegn til, hvad der skal ske i Holstebros nye fremtidige bydel, og hvad vores forhold er til vores kulturarv.

I denne bygning har tusindvis af grise måtte lade livet til fordel for at bliver skoldet, skinnet og slagtet. Samtidig har slagteriet været en betydningsfuld arbejdsplads i Holstebro, og er derfor en stor del af byens kulturhistorie.

Razzle Dazzle-skoldebro

Som del af udviklingen af ny bydel på den tidligere slagtergrund, bliver den gamle skoldebro bemalet i et Razzle Dazzle camouflage-teknik, der tidligere blev brugt på skibe under første verdenskrig. Tanken var ikke at skjule skibet, men at bruge avancerede mønstre til at forvirre fjenden og forskyde fornemmelsen af afstand - og på den måde undgår at blive ramt af fjenden.

Ved at bemale konstruktionen i Razzle Dazzle mønster tilføres en symbolsk camouflering af skoldebroen, der samtidig synliggør broens skulpturelle og arkitektoniske værdier fremfor dens tidligere funktion. På den måde forholder udsmykningen af skoldebroen sig til både den aktuelle kulturpolitiske situation om bevaring af skoldebroen samt udviklingen af slagterigrunden som ny kreativ bydel generelt.

Bag udsmykningen af skoldebroen står kunstnerne Jens og Morten.

Udsmykningen af skoldebroen forventes færdiggjort foråret 2017.

Følg med i omdannelsen af slagteriet og udsmykningen af skoldebroen på projektets hjemmeside.

 

Udsmykningen af skoldebroen er et midlertidigt projekt, da skoldebroen forventes fjernet efter 2017.

 

 

 

 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk