layoutelementlayoutelement
 
Uldværk
Uldjyden er temaet for én af skulpturklyngerne, som fornyligt blev indviet i Herning

Kunstnerisk nedslag i Herning: Midlertidigt byrum i Bredgade Vest

Herning Kommune inviterede fredag den 3. juni til afsløring af en række kunstneriske skulpturer til gågaden. Skulpturerne er Hernings kunstneriske nedslag, og er etableret med støtte fra Urban Lab.

Fredag den 3. juni afslørede Herning en række nye skulpturelle figurer på Poulsens Plads - en centralt opholdsplads i midtbyen - som skal være med til at skabe små oaser i gågaden.

Med afsæt i temaet "handel, historien og Herning" har kunstnergruppen Bank & Rau skabt en stribe skulpturklynger, som med deres farvede buler, kanter og flade inviterer børn og vokse til at se, sidde, hænge og lege i byrummet.

Figurerne er opsat i to klynger - den første klynge, som med temaet "Karavanen" sender tankerne tusinde år tilbage i tid, hvor lokale kostbarheder som krydderier og silke kunne transporteres på kamelryg til fjerne lande og handles. Figurgruppen viser derfor puffer, tæpperuller og krydderifade. Den anden klynge behandler temaet "Uldjyden" med reference til den lokale handelshistorie, hvor omrejsende hosekræmmere med salg af hjemmelavet linned og uldtekstiler, dannede grundlag for nutidens tekstilindustri i Herning og omegn.

Figurerne er støbt i beton, hvor støbeformene syes af groft hessian for at give struktur og kurvede former til figurerne. Efterfølgende er figurerne behandlet med silikatlasuer, der går ind i overfladen og forkisler for at skabe en vibrerende farvegengivelse.

 

Projektet er etableret som led i omdannelsen af Bredgade Vest, der har haft som mål at skabe en særlig identitet for området - her gennem midlertidige installationer.

 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk