layoutelementlayoutelement
 
Open call Aarhus

Kunstnerisk nedslag i Aarhus: Lyskunst på De Tre Broer

Aarhus Kommune, Center for Byens Anvendelse og Aarhus Kulturforvaltning opfører i samarbejde med Urban Lab et lyskunstværk på ”De Tre Broer” på Brabrand stien i Aarhus.

Brabrand Stien løber langs Aarhus Å, og forbinder Brabrand søerne i vest med Aarhus Havn i øst. Stien trækker samtidig den vilde natur helt ind i til centrum af byen. For at øge stiens tryghed og tilgængelighed efter mørkets frembrud etableres i 2018 et lyskunstværk på en del af stien som supplement til ny gadebelysning.

Brabrand Stien udgør en rekreativ forbindelseslinje, og fungerer til dagligt som cykelrute for hundredevis af cykelister. Der bliver skabt et helt særligt knudspunkt på stien, hvor stien forgrener sig og krydses af åen og tre jernbanebroer. På dette knudepunkt opfører Aarhus Kommune i januar 2018 et lyskunstværk, der kan markere knudepunktet og også markere "De tre broer" som adgangen til byen og Godsbanearealet som byudviklingsareal.

Lyskunstværket skal være med til at skabe en ny oplevelse i byrummet omkring De tre broer og øge trygheden på strækningen.

Lyskunstværket opføres som del af "Lys på Aarhus", hvor en lang række lyskunstværker etableres rundt i Aarhus by.

Lyskunstværket indvies torsdag den 25. januar. Se mere i invitationen.

 

Læs mere om værket og de øvrige lyskunstprojekter på Lys på Aarhus´ facebookside.

 

 


Horsens Kommunes byvåben

Urban Lab

Tone Lassen - Styregruppen i Urban Lab
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens

Tlf.: 51562439

tone.lassen@randers.dk